Bedrijfsuitje 7 Missions
Home       Ontvangers       Coördinaten       Navigeren       Routes/Tracks       Kaarten       Basecamp      
Basiscursus GPS       Boek Alles over GPS       Routes DHZ-cursus       Shop       Geocaching       Links      


Cursus GPS

De basiscursus GPS is de ideale cursus om een GPS te leren gebruiken. De cursus wordt op verschillende locaties in Nederland georganiseerd. De cursussen zijn bedoeld voor iedereen die een GPS heeft en er mee wil leren navigeren en voor iedereen die nog geen GPS heeft en er een wil aanschaffen. Tijdens de cursus is het uitgangspunt dat je het beste leert door het zelf te doen. Theorie wordt dan ook steeds afgewisseld met een praktijkoefening. Na afloop van de cursus weet je hoe je een GPS bedient en wat je er mee kunt.


Alles over GPS - GPS-cursus


  Beste JaTi,

Het is nu the day after onze GPS basiscursus. De halve ochtend aan de telefoon gehangen om te vertellen hoe leerzaam maar ook hoe leuk de cursus was, geen saai moment.

We hebben wel overal mazzel mee gehad. Het weer was prachtig, de groep was niet te groot zodat we de luxe hadden allemaal een GPS te kunnen gebruiken en veel persoonlijke aandacht van geweldige docenten.

Zomaar toevallig kwamen we jullie cursusaanbod tegen op internet en dat was ons geluk. Met jullie waardevol advies in ons achterhoofd stappen wij eerdaags goed voorbereid de Garmin GPS shop binnen. Volgend seizoen hopen wij als eersten van ons team dat weidevogelnesten beschermt, met de GPS aan de slag te gaan. We rekenen erop dat we onze groep en de anderen kunnen laten zien dat het werkt om nesten, behalve met stokken (die nog wel eens verdwijnen) en een veldboekje, op een kaart te markeren en dan zullen we jullie cursus zeker aanraden om mee te beginnen. Daarnaast kijken wij uit naar vele ontspannende wandelingen zonder zorgen om het uitgangspunt weer te bereiken.

En dat mooie en handige boekje dat hebben jullie geschreven, krijgt een vast plekje in de rugzak en zal, vooral in het begin, nog vaak tevoorschijn worden gehaald.

Hartelijk bedankt, Ina en Clint  Programma
Tijdens de cursus leer je wat gps is, hoe een gps werkt en hoe je met een gps je weg kunt vinden.

Voor de pauze gaan we in op:
 • gps - wat is dat?
 • soorten GPS-ontvangers
 • een gps bedienen
 • instellen van een gps
 • markeren van waypoints (je auto)
 • navigeren naar een waypoint
 • coördinaten en positieformaten
 • coördinaten invoeren
 • geocaching

  Na ongeveer anderhalf uur is het tijd voor een korte pauze met wat te drinken en een koek.

  Na de pauze gaan we in op:
 • kaarten op een gps
 • BaseCamp (theorie)
 • routeren
 • navigeren naar een adres en POI
 • een route/track laden
 • een route/track lopen
 • je gps 'leegmaken'

  Voor wie?
  De cursus is bedoeld voor iedereen die een GPS heeft aangeschaft maar er nog niet mee kan werken en voor iedereen die een GPS wil aanschaffen voor het wandelen en/of fietsen maar eerst wil weten hoe het werkt en wat een handige GPS is. Je kunt je eigen GPS meenemen. De cursus is beodeld voor Garmin handheld GPS-en (eTrex, GPSMAP60/62, Dakota, Oregon). Neem even contact met ons op als je een ander type GPS hebt. Als je nog geen GPS hebt, kun je er een van ons lenen.

  Alles over GPS - Docenten Jaap van Raffe en Tineke de Boer
  De docenten Jaap van Raffe en Tineke de Boer.


  Docenten
  De basiscursus GPS wordt gegeven door Jaap van Raffe en Tineke de Boer. Ze zijn GPS-ers van het eerste uur. Zij wandelen en fietsen al vanaf 2002 met GPS. Niet alleen in Nederland maar ook veel in het buitenland. Ook hebben ze tal van GPS-routes uitgezet. Onder andere voor de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Staatsbosbeheer en De Hoge Veluwe. Jaap en Tineke geven daarnaast ook al meer dan tien jaar cursussen GPS. En ze schreven ook een aantal zeer populaire boeken over GPS waaronder Alles over GPS en Alles over geocaching (schatzoeken met GPS). In Nederland zijn dan ook weinig mensen te vinden die je beter kunnen uitleggen wat GPS en hoe je een GPS gebruikt.
 •   Vorige week heb ik met mijn vader deelgenomen aan de door jullie gegeven GPS workshop in Utrecht. Wat een leuke, leerzame en gezellige middag is dat geweest. Daardoor ben ik erg enthousiast geworden en afgelopen week meteen een GPS aangeschaft.  


  Datums, locatie, tijden
  De basiscursus GPS wordt buiten in de natuur gegeven. Alle cursussen beginnen om 13.30 en duren ongeveer 3 uur. Binnenkort geven we weer basiscursussen op en in:

 • zondag 26 maart in Bunnik
     (Amelisweerd)
 • zondag 23 april in Bleiswijk
     (Bleiswijkse Zoom)
 • zondag 14 mei in Apeldoorn
     ('t Leesten)
 • zondag 11 juni in Bunnik
     (Amelisweerd)

  De cursus gaat door bij minimaal 7 personen.


  Inclusief
  De cursussen zijn inclusief:

 • begeleiding
 • gebruik van een gps
 • frisdrank en koek tijdens de pauze


  Alles over GPS - GPS-cursus


  Reserveren
  Reserveren is verplicht i.v.m. het aantal plaatsen. Dit kan per e-mail: info@wallawalla.nl of telefonisch (06-3020-3090). Geef in ieder geval even aan met hoeveel personen je komt en of je zelf een GPS hebt (en welk type dat dan is).

  Prijzen

  De prijs voor de cursus is 30,00 euro per persoon. De bedragen zijn inclusief consumpties en begeleiding. De betaling is contant bij aanvang van de cursus.

  Privé cursussen
  Zit je met specifieke vragen op het gebied van GPS gebruik, dan is een privé cursus misschien een optie. Stuur eens een mailtje voor de mogelijkheden.

  e-mail: info@wallawalla.nl


    Beste Jaap,

  Nogmaals mijn dank voor je zeer drempelverlagende informatie! Eindelijk durf ik meer en besef ik heel goed dat ik heel veel functies in de GPS (gelukkig) niet nodig heb. Het was vandaag te slecht weer om het geleerde in de praktijk te brengen. Wel heb ik de vele bestanden vanuit mijn GPS gekopieerd naar de iMac. Vervolgens heb ik ieder bestand geopend in Basecamp, kunnen bekijken en kunnen bewaren of niet. Nieuwe naam gegeven etc. Prachtig! Ik heb een overzichtelijke mappenstructuur gemaakt in mijn computer. En wanneer ik een spoor nodig heb, dan kopieer ik dat in de GPS. 'eitje'. Ik vond het heel gezellig en vooral duidelijk. Ook ben ik erg blij en ook opgelucht dat ik nu 'durf'.

  Nogmaals bedankt, Didier Benoist  •  

    Walla Walla : Alles over GPS     
      Walla Walla - e-mail: info@wallawalla.nl - telefoon: 06-3020-3090  <!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over GPS</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Je bent op de site Alles over GPS. Met deze site willen we je graag enthousiast maken voor het wandelen en fietsen met een GPS. De site bevat alle informatie die je nodig hebt om zelf op pad te kunnen gaan met een GPS. Daarnaast besteden we aandacht aan de achtergronden en de techniek. We denken namelijk dat als je een beetje weet hoe een en ander werkt, je ook beter met je GPS kunt omgaan. De informatie van deze site komt uit het boekje Alles over GPS in 20 pagina's. De dikte van dat boekje geeft aan dat we niet uitputtend ingaan op alle details. Het is niet de bedoeling dat je dagen bezig bent met het bestuderen van de materie. Het is de bedoeling dat je gaat wandelen of fietsen met je GPS. <p> Trefwoorden: GPS geocaching GPS ontvangers wandelen fietsen routes tracks waypoints coordinaten kaartdatum positieformaat GPS