Alles over GPS
Het boek
   home
ontvangers
coördinaten
navigeren
routes/tracks
kaarten
basecamp
basiscursus GPS  
dhz-cursus GPS  
boek
shop
alles over geocaching
links

Het boekje Alles over GPS

Een GPS-ontvanger is een geweldig hulpmiddel bij het navigeren. Het apparaatje wijst je de weg en geeft informatie over de afstand die je aflegt. Met een GPS kun je niet verdwalen en kom je op plekken waar je anders niet zou zijn geweest. Veel mensen vinden een GPS echter ingewikkeld. Ze hebben moeite met de bediening, waardoor de mogelijkheden van het apparaatje onvoldoende benut worden en dat is jammer. Wij schreven daarom het boekje 'Alles over GPS'.

Leren omgaan met een GPS.

Reacties

'Onmisbaar voor de beginnende GPS-er. Een boekje dat bek nopt en helder de mogelijkheden weergeeft van het GPS-systeem. Makkelijk leesbaar. Duidelijke illustraties. Praktisch.' - Drs. Can Kumru (NBD Biblion - Nederlandse bibliotheken)

'Boekje is ontzettend leuk en leerzaam. Plezier in gebruik van gps neemt zeker toe.' - Dick van Geest

'Alles over GPS is een klein handzaam boekwerkje waarin de werking en het gebruik van GPS-ontvangers wordt uitgelegd. In het boekje wordt vooral veel aandacht besteedt aan praktische zaken om de GPS goed te kunnen gebruiken. Na het doorlezen van dit boek weet je dan ook zeker goed om te gaan met een GPS-ontvanger.' - Raymond Koome (www.hikingsite.nl)

'Ik wil u zeggen dat ik het boekje Alles over GPS zeer informatief en handig vindt.' - Pauline Visser

'Goed boekje.' - D. IJsselstein

'Onlangs heb ik jullie gps en geocaching boekjes gekocht en doorgenomen. Wat een leuke boekjes. Ik ben blij met mijn nieuwe hobby en jullie inleiding daartoe. Veel dank.' - Mirjam Rozenberg

'Hier ben ik heel blij mee. Hartelijk bedankt.' - Nardi

'Ik had het boek van een buurvrouw te leen gekregen en moet zeggen : het is echt heel goed. Dus, ik kijk er naar uit.' - Christel Voet, België

'Leuk boekje, ook mooi uitgevoerd.' - Daan Poels

'Mijn complimenten met deze uitgave. Het is bijzonder duidelijk en op een verhelderende wijze geschreven en een prima aanvulling op de Garmin handleiding.' - Fred Visser

'Duidelijk en herkenbaar geschreven.' - Monique Veendorp

'Ik heb een ouder exemplaar van jullie boekje uit de bieb gehaald en dat was geweldig.' - A. de Haas

7 delen en 63 hoofdstukken
Om Alles over GPS prettig leesbaar te houden, hebben we de informatie verdeeld over 7 delen die weer bestaan uit verschillende hoofdstukken.

In Deel 1 GPS vertellen we wat GPS is, hoe het werkt en wat je er mee kunt. Daarbij besteden we uiteraard ook aandacht aan GPSontvangers.

In Deel 2 Digitale kaarten geven we een overzicht van de kaarten die je in combinatie met je GPS kunt gebruiken en waar je op moet letten bij het kiezen van de juiste kaart.

Oefenen in de natuur.

In Deel 3 Navigeren met GPS leggen we uit hoe je met een GPS naar een bestemming kunt gaan en hoe je een voorgeprogrammeerde route kunt volgen. Ook bespreken we aantal belangrijke begrippen zoals coördinaten, positieformaten, kaartdatums, waypoints en tracks.

In Deel 4 Doe-Het-Zelf-cursus GPS vind je onze veel geprezen Doe-Het-Zelf-cursus GPS. Stap voor stap leren we je de belangrijkste begrippen in combinatie met praktijkoefeningen. Als je de cursus helemaal doorlopen hebt, weet je alles wat je nodig hebt om zelf met een GPS de wereld te verkennen zonder ooit nog te verdwalen.

Een route (paarse lijn) en een track (grijze lijn).

In Deel 5 BaseCamp gaan we in op het programma BaseCamp dat je nodig hebt om routes en tracks van je computer naar je GPS te sturen en kunt gebruiken om zelf routes te maken.

In Deel 6 Doe-Het-Zelf-cursus BaseCamp leer je in een aantal stappen met het programma BaseCamp werken, zodat je zelf routes kunt maken en die in je GPS kunt laden.

Met een GPS kun je ook op jacht gaan naar schatten (geocaching).

In Deel 7 Overige zaken bespreken we tot slot nog een aantal dingen die we niet in de andere delen kwijt konden, maar toch vermeldenswaard zijn. We zeggen o.a. iets over profielen in je GPS en het spel geocaching.
Het boek Alles over GPS
'Alles over GPS' is een zeer handige gids voor de beginnende GPS-er. Naast infomatie over coördinaten, waypoints, routes, kaarten, BaseCamp, POI's etc., bevat het boekje een Doe-Het-Zelf-cursus. Aan de hand van duidelijke praktijkoefeningen kan iedereen met een GPS leren omgaan. Met een GPS en het boekje 'Alles over GPS' wordt wandelen en fietsen nog leuker!


Boekinfo
Titel: Alles over GPS
Uitvoering: Paperback
Formaat: 170x120x12
Pagina's: 124
Uitgever: Walla Walla
Jaar van uitgave: 2016
ISBN: 978-90-813554-5-2
NUR: 483
Vastgestelde boekenprijs: € 14,95

Besproken GPS-apparaten o.a.:
- Garmin eTrex venture, legend en vista
- Garmin eTrex 10, 20, 20x, 30, 30x
- Garmin eTrex Touch 25 en 35
- Garmin GPSMAP 60, 62 en 64
- Garmin Dakota 10 en 20
- Garmin Oregon 450, 550, 600 en 650
- Garmin Montana 610 en 680

En alles wat daarop lijkt.

Het boekje is verkrijgbaar in onze shop.
Contact: Jaap van Raffe en/of Tineke de Boer - e-mail:   info@wallawalla.nl<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over geocaching</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Alles over geocaching is de site waaop je informatie vindt over geocaching (schatzoeken met een GPS). Je vindt er informatie over gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies en nog veel meer. Ook vind je hier informatie over het boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1 van Jaap van Raffe en Tineke de Boer. <p> Trefwoorden: geocaching, schatzoeken, GPS, gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies, boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1, Jaap van Raffe, Tineke de Boer